Καρδαμύλη

Μην παραλείψετε  να επισκεφτείτε τον οχυρωματικό οικισμό της Παλαιάς Καρδαμύλης και το Μουσείο, λίγα λεπτά από τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Επισκεφθείτε το μαγευτικό σπίτι του Βρετανού συγγραφέα και περιηγητή Πάτρικ Λη Φέρμορ που βρίσκεται στο Καλαμίτσι, σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της περιοχής.

Μπορείτε να οργανώσετε μικρές εκδρομές στα ορεινά χωριά, το Πετροβούνι, την Αγία Σοφία, το Προάστιο και το Εξωχώρι. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του μεσσηνιακού κόλπου, και να επισκεφθείτε αξιόλογες ιστορικές τοποθεσίες και μοναστήρια.

Περπατήστε στο καλά οργανωμένο δίκτυο από  καλντερίμια που ενώνουν τον ορεινό όγκο με τα παραθαλάσσια χωριά ή ζήστε οι λίγο πιο τολμηροί την εμπειρία της περιήγησης στα φαράγγια του Βυρού και του Ριντόμου. Χρησιμοποιήστε το οδικό δίκτυο για μοναδικές διαδρομές με το ποδήλατο.

Το δάσος της Βασιλικής στον Ταΰγετο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη από μία ώρα από την Καρδαμύλη και σίγουρα έχει πολλούς λόγους να το επισκεφτεί κανείς.

Γι ‘ αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές. Η εντυπωσιακή παραλία της Καρδαμύλης, τα Ριτσά, με τα χαρακτηριστικά βότσαλα και τα ήρεμα νερά προσφέρεται για χαλάρωση και ήπια σπορ, ενώ η συνέχεια της στις αλυκές και στα βράχια είναι ιδανική για καταδύσεις ή υποβρύχια παρατήρηση. Η απόλυτη μεσογειακή ατμόσφαιρα του Καλαμιτσίου, το ιδιαίτερο τοπίο του Φονέα, η αδιαμφισβήτητη γοητεία των Δελφινιών  και οι πιο κοσμικές παραλίες της Στούπας δίνουν τη δυνατότητα για ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

Για λίγο πιο μακρινές αποδράσεις υπάρχουν πολλοί ελκυστικοί προορισμοί που αξίζει να βάλει κανείς στο πρόγραμμά του, όπως:

  • τα χωριά της Μέσα Μάνης, τα σπήλαια του Δυρού και το ακρωτήριο Ταίναρο στο νοτιότερο τμήμα της χερσονήσου
  • την πολιτεία του Μυστρά στην λακωνική πλευρά του Ταϋγέτου
  • τον εξαιρετικά αναστηλωμένο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης
  • τη δυτική Μεσσηνία με το ανάκτορο του Νέστορα και άλλους σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, τα μεσαιωνικά κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης, τις εντυπωσιακές παραλίες
  • την πόλη της Καλαμάτας, τέλος, για βόλτες στο ιστορικό κέντρο, ψώνια τοπικών προϊόντων στην λαϊκή αγορά, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στην Συλλογή Τοπικών Ενδυμασιών Β.&Ι.Καρέλια, φαγητό ή ποτό στο κέντρο της πόλης ή στην παραλία της
Send a booking request
Check-in
Check-out
Στείλτε ένα αίτημα κράτησης
Άφιξη
Αναχώρηση