Previous slide
Next slide

Περιοχή

Ο ιστορικός οικισμός της Καρδαμύλης είναι χτισμένος δίπλα στη θάλασσα του Μεσσηνιακού κόλπου. Η οροσειρά του Ταϋγέτου που αγναντεύει τη θάλασσα και η περήφανη λιτότητα της μανιάτικης αρχιτεκτονικής συνθέτουν το τοπίο.
Μέσα στον ελαιώνα, σε 18 στρέμματα γης, είναι εγκατεστημένη η μικρή μονάδα. Προσεκτικά σχεδιασμένη με σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση της Μάνης ενταγμένη αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον, νιώθεις σα να ήταν πάντα εκεί.

Το ξενοδοχείο απέχει ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της Καρδαμύλης, του ιστορικού παραθαλάσσιου οικισμού στη νότια Πελοπόννησο. Ο επισκέπτης θα χρειαστεί να ταξιδέψει δυόμισι ώρες ως την Καλαμάτα και από εκεί λιγότερο από μία ώρα σε μια από τις πιο γραφικές διαδρομές της Πελοποννήσου.

Η  ιδιαίτερη ιστορία της περιοχής αποτυπώνεται σε κάθε πέτρα της. Τα χωριά με τους πύργους και τις αμέτρητες εκκλησίες που μας συνδέουν με τη βυζαντινή εποχή, ξεπηδούν μέσα από τους ατελείωτους ελαιώνες, τους θάμνους και τα αγριολούλουδα.

Μην παραλείψετε  να επισκεφτείτε τον οχυρωματικό οικισμό της Παλαιάς Καρδαμύλης και το Μουσείο, λίγα λεπτά από τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Επισκεφθείτε το μαγευτικό σπίτι του Βρετανού συγγραφέα και περιηγητή Πάτρικ Λη Φέρμορ που βρίσκεται στο Καλαμίτσι, σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της περιοχής.

Μπορείτε να οργανώσετε μικρές εκδρομές στα ορεινά χωριά, το Πετροβούνι, την Αγία Σοφία, το Προάστιο και το Εξωχώρι. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του μεσσηνιακού κόλπου, και να επισκεφθείτε αξιόλογες ιστορικές τοποθεσίες και μοναστήρια.

Γι ‘ αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές. Η εντυπωσιακή παραλία της Καρδαμύλης, τα Ριτσά, με τα χαρακτηριστικά βότσαλα και τα ήρεμα νερά προσφέρεται για χαλάρωση και ήπια σπορ, ενώ η συνέχεια της στις αλυκές και στα βράχια είναι ιδανική για καταδύσεις ή υποβρύχια παρατήρηση. Η απόλυτη μεσογειακή ατμόσφαιρα του Καλαμιτσίου, το ιδιαίτερο τοπίο του Φονέα, η αδιαμφισβήτητη γοητεία των Δελφινιών  και οι πιο κοσμικές παραλίες της Στούπας δίνουν τη δυνατότητα για ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

Για λίγο πιο μακρινές αποδράσεις υπάρχουν πολλοί ελκυστικοί προορισμοί που αξίζει να βάλει κανείς στο πρόγραμμά του, όπως:

  • τα χωριά της Μέσα Μάνης, τα σπήλαια του Δυρού και το ακρωτήριο Ταίναρο στο νοτιότερο τμήμα της χερσονήσου
  • την πολιτεία του Μυστρά στην λακωνική πλευρά του Ταϋγέτου
  • τον εξαιρετικά αναστηλωμένο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης
  • τη δυτική Μεσσηνία με το ανάκτορο του Νέστορα και άλλους σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, τα μεσαιωνικά κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης, τις εντυπωσιακές παραλίες
  • την πόλη της Καλαμάτας, τέλος, για βόλτες στο ιστορικό κέντρο, ψώνια τοπικών προϊόντων στην λαϊκή αγορά, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στην Συλλογή Τοπικών Ενδυμασιών Β.&Ι.Καρέλια, φαγητό ή ποτό στο κέντρο της πόλης ή στην παραλία της
Send a booking request
Check-in
Check-out